Üzemanyag- és szívórendszer tisztítás JetClean Tronic II-vel

Szívesen alkalmazott módszer a korszerű belső égésű motorok károsanyag kibocsátásának csökkentésére és egyben a hatásfok növelésére, ha az üzemanyagot közvetlenül az égéstérbe juttatjuk. A direkt befecskendezés feltétele az injektor (benzin vagy dízel) égéstérbe történő becsatlakoztatása.

Ennek következménye lehet, hogy az érzékeny fúvókafej kapcsolatba kerül a kipufogógázokkal (többek között korommal). A mindenkori vezetési módtól és az üzemanyag minőségétől függően a fúvókafej kiömlőnyílásain hamar lerakódások alakulnak ki. Ezáltal a befecskendezett üzemanyag és levegő keveredése már nem lesz optimális, ami az üzemanyag fogyasztás és ezzel együtt a károsanyag kibocsátás növekedéséhez vezet. Következményképpen több égési maradvány, pl. korom keletkezik, mely azután eltömi az apró nyílásokat. Ez újabb tökéletlen égést okoz és akár az injektor blokkolásához illetve a rendszer leállásához is vezethet, ami költséges szerelési munkákkal járhat. A direkt befecskendezésű benzinés dízelmotorok további problémája a szívórendszer tisztításának elmaradása. A szívórendszer szenynyezése egyrészt a szelepátfedésnél visszaáramló füstgázból ill. forgattyúház szellőzésből (lerakódások a beömlő szelepeken), másrészt a füstgáz-viszszavezető rendszerből ered. A füstgáz- és szívótraktus közötti kapcsolat okozza részben a nagymértékű lerakódásokat a motor szívóoldalán. Az ebből adódó problémák sokrétűek lehetnek – a teljesen elszenynyeződött szívótraktustól kezdve a hibás füstgázszelepen át a rosszul záró beömlő szelepig és az ezzel járó kompresszió vesztésig.

A LIQUI MOLY JetClean Tronic II készüléke a Pro-Line JetClean Tronic II adalékokkal együtt alkalmazva gyorsan és megbízhatóan oldja meg az üzemanyag- és szívórendszer problémáit.

Termékek az üzemanyagrendszer tisztításhoz

Pro-Line JetClean

benzin-rendszer tisztító
500 ml – Cikksz.: 5152
1 liter – Cikksz.: 5147

Pro-Line JetClean

dízelrendszer tisztító
500 ml – Cikksz.: 5154
1 liter – Cikksz.: 5149

Termékek a
szívórendszer
tisztításhoz

Liqui Moly Pro-Line JetClean

szívórendszer tisztító
benzin 300 ml
Cikksz.: 20985

Liqui Moly Pro-Line JetClean

szívórendszer tisztító
dízel 300 ml
Cikksz.: 20986

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877