Üzemanyagrendszer tisztítás – PILLANGÓSZELEP

A pillangószelep az autó szívórendszerének egyik kulcsfontosságú komponense, amely szabályozza a motorba áramló levegő mennyiségét. Amikor a gázpedált nyomjuk, a pillangószelep nyílik, lehetővé téve a levegő áramlását. Az idő múlásával azonban a pillangószelep felületén szennyeződések és olajlerakódások gyűlhetnek össze, ami befolyásolhatja a jármű teljesítményét, az indítást, és akár az üzemanyag-fogyasztást is. Ezért fontos a pillangószelep rendszeres tisztítása.

Szabálytalan alapjárat: A leggyakoribb jelenség, amikor a pillangószelep szennyeződött vagy nem zár rendesen, az a motor szabálytalan, ingadozó alapjárata. Ez különösen észrevehető lehet indításkor vagy álló helyzetben.

Nehézkes indítás: Ha a pillangószelep túlságosan szennyezett, az indítást is megnehezítheti, mivel nem megfelelő mennyiségű levegő jut a motorba az optimális keverék létrehozásához.
Csökkent teljesítmény és gyorsulás: A pillangószelep problémái korlátozhatják a motorba áramló levegő mennyiségét, ami befolyásolhatja a jármű teljesítményét, csökkentheti a gyorsulást és általánosságban véve leronthatja a vezetési élményt.
Megnövekedett üzemanyag-fogyasztás: Ha a pillangószelep nem képes pontosan szabályozni a levegő áramlását, a motor több üzemanyagot igényelhet a megfelelő teljesítmény eléréséhez, ezáltal növelve az üzemanyag-fogyasztást.

Leállás vagy hirtelen teljesítménycsökkenés: Súlyos esetekben a pillangószelep problémái akár a motor hirtelen leállását is okozhatják, különösen alacsony sebességnél vagy megállás közben.

„Check Engine” vagy motorhiba jelzés: Sok modern autó motorvezérlő rendszere (ECU) képes érzékelni a pillangószelep állapotával kapcsolatos problémákat, és hibakódot generálhat, ami aktiválja a műszerfalon a „Check Engine” vagy motorhiba jelzést.

„Furcsa” motorzaj és más hangjelenségek: Az égéstérben lévő lerakódások szokatlan motorzajhoz vezethetnek, ami káros lehet a motorra nézve, és jellegzetes hangjelenségekkel jár.

TERMÉKAJÁNLATUNK

Pro-Line fojtószelep tisztító spray 400ml

Cikkszám: LM5111
Kiszerelés: 400 ml

Speciális aktív oldószer a szívó- és fojtószelep területén jellemző szennyeződések és lerakódások tisztítására. Felold és eltávolít minden ragadós lerakódást és szennyeződést, mint az olaj, gyanta, ragasztóanyag  stb. Szavatolja a mozgó részegységek működőképességét és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Fokozza a benzinüzemű motorok üzembiztosságát.

Látogass el webshopunkba és tekintsd meg termékeinket!

A megfelelő kenőanyaghoz pedig használd az olajválsztónkat, ami garantáltan megmutatja, melyik specifikációra van szüksége gépjárművednek.