HÍREK

30 éve sikeres páros a LIQUI MOLY-nál

Ernst Prost és Günter Hiermaier a cégjubileumát ünnepli a német olaj- és adalékspecialistánál

2020. október – Ők tették a LIQUI MOLY-t azzá, ami. Ernst Prost és Günter Hiermaier 30 éve csatlakozott a német olaj- és adalékspecialistához, és elképzelhetetlen magasságokba vezették el a céget. „30 évig ugyanazt a céget szolgálni, az azért már valami”, mondta Ernst Prost (63) ügyvezető. „Nálunk mindig történt valami. Ezért az idő röptében elszállt.” Günter Hiermaier (56) ügyvezető hozzáteszi: „Örömmel várom a további sikeres éveket a cégcsoportunknál.”

A két férfi már a LIQUI MOLY idő előtti időkből ismeri egymást. Annak idején Hiermaier Prostnál volt tanuló. 1990-ben együtt váltottak a LIQUI MOLY-hoz, Prost marketing- és értékesítési vezetőként, Hiermaier németországi szakkereskedési értékesítésvezetőként. Annak idején az NDK éppen léte utolsó óráit élte az újraegyesítés előtt. A LIQUI MOLY szerény szereplő volt az iparágban.

Prost és Hiermaier felgyűrték az ingujjukat, és nekivágtak. És nem csak ennyi volt: Prost fokozatosan megvásárolta a céget az akkori tulajdonosoktól. A világ azóta megváltozott éppúgy, mint a LIQUI MOLY. A szerény szereplőből világmárka, az 55 millió eurós árbevételből 569 millió euró lett. A LIQUI MOLY mostanra több, mint 150 országban aktív, és az autóipari alapüzlete mellett olyan új üzletágakat fejlesztett ki, mint a motorkerékpárok, a csónakok és az ipar. Az egykori penészvirág ma a Forma 1-ben és a MotoGP-n látható. Számos autós magazin olvasója szerint a LIQUI MOLY a legjobb olajmárka.

2018-ban Prost eladta a LIQUI MOLY-t a Würth-csoportnak, hogy a cég jövőjét a saját időszaka utánra is biztosítsa, azonban ügyvezetőként a cégnél maradt. Egyúttal Hiermaiert is kinevezték ügyvezetőnek.

30 éves céges pályafutás – Prost és Hiermaier nem az elsők, akik ezt elérték a LIQUI MOLY-nál. A cégnél hagyományosan alacsony a munkaerő fluktuációja. A 20 éves szolgálati idő nem ritkaság, és voltak 25-ösök és 30-asok is. A rekord 49 év.

„Tényleg megdöbbentő, milyen gyorsan múlik az idő, ha az ember ennyi nagyszerű kolléganővel és kollégával dolgozhat együtt és építhet fel együtt valamit”, véli Günter Hiermaier. Ernst Prostnál sincs nyoma az unalomnak vagy a rutinnak: „Még mindig örömömet lelem benne.”

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877