HÍREK

A LIQUI MOLY 8 millió eurót fektet be az ulmi termelés bővítésébe

A LIQUI MOLY új fejezetet nyit ulmi központjában: Günter Hiermaier és dr. Uli Weller ügyvezető igazgatók adalékanyagok gyártására nyitotta meg az új épületet, három modern töltőrendszerrel és további irodaterületekkel. Az új gépek a maximális teljesítményt a heti 346 000 dobozról 481 000 dobozra növelik.

„A kezdő jelzés mérföldkövet jelent közös 1 milliárd eurós értékesítési célunk felé vezető úton” – mondta az ügyvezető igazgató a politika, az üzleti élet, a média és a munkaerő képviselői előtt.

A LIQUI MOLY 8 millió eurót fektetett be az újonnan megnyílt adalékanyag-gyártó üzembe. Ebből 3,4 millió euró a kulcsrakész épület. A három új palackozó üzem költségei 3,1 millió eurót tesznek ki. A szállítószalag-technológia és a csomagolórobotok ára 1,4 millió euró. Ezeket a gépeket a következő évben teljes körűen telepítik és üzembe helyezik.

Az adalékok segítenek a motoroknak tisztán égetni az üzemanyagot, kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki, és hosszabb élettartamot biztosítanak. A LIQUI MOLY az összes adalékanyagot Ulmban fejleszti és ott gyártja is.

„Ezek a beruházások elkötelezettek az ulmi helyszín és így a Made in Germany mellett. Több munkahelyet teremtünk, és hosszú távú kilátásokat adunk az embereknek” – mondja Günter Hiermaier.

Természetesen a gépek hatással vannak az alkalmazottakra, de az elvárhatótól eltérő módon: az új gépek nem kevesebb embert jelentenek, hanem más területeken a munkahelyek növekedését, mert többet termelnek. A munkakörülmények pedig folyamatosan javulnak. „A LIQUI MOLY egy modern munkáltató. Az embereknek jól kell érezniük magukat nálunk. Ezt követeljük magunktól” – mondta az ügyvezető. Ezért a két szinten elhelyezkedő 400 négyzetméteres gyártótér mellett a harmadik emeleten 200 négyzetméternyi területet alakítottak ki a legmodernebb irodáknak.

Az építési szakaszban kevésbé voltak kellemesek a körülmények. A meglévő gyártó épület és az adminisztrációs épület közötti termelőépület a folyamatos termelés közben épült. Nehéz körülmények között a munka-előkészítésben és a gyártásban dolgozók teljes lendülettel tartották a céget. „Ezért szeretném külön köszönetemet kifejezni nekik és a projektért felelős munkatársaknak” – mondta Günter Hiermaier. A LIQUI MOLY ügyvezető igazgatója köszönetet mondott Jörg Murawskinak, a Würth Elektronik ügyvezető igazgatójának és a Würth-csoport ügyvezető alelnökének, amelynek a LIQUI MOLY 2018 eleje óta tagja: „A Würth minden döntésnél szabad kezet hagyott, biztonságot adott nekünk és szakértelemmel gazdagított. A Würth a projekt minden egyes fázisában támogatott, és nyereséges együttműködéssel és bizalommal erősít minket az utunk további részén.“

A LIQUI MOLY egy ulmi kis cégből globális szereplővé fejlődött, amelynek termékei 150 országban kaphatók. Jelenleg 408 ember dolgozik a cég ulmi központjában, míg világszerte 1093-an. Az ügyvezető igazgató óriási növekedési potenciált lát még akkor is, ha az EU piaca hosszú távon változni fog: „2035 után is a járműpark nagy részét hagyományosan üzemeltetik majd. Mert a belsőégésű motorok piaca ugyanakkor tovább növekszik. Ezt gyakran elfelejtik.” A Frost & Sullivan tanácsadó cég előrejelzése szerint az olajkereslet növekedése világszerte még szembetűnőbb. Ez azt feltételezi, hogy a fogyasztás a 2018-as 15,5 millió tonnáról 2040-re 22 millió tonnára nő. A tendencia ezután tovább emelkedik. „Ezek a számítások abból a feltételezésből indultak ki, hogy az elektromos autók globális értékesítése az összes eladott jármű 20 százalékát teszi ki. Ez az egyik oka annak, hogy korszerűsítettük adalékanyag-gyártásunkat és növeltük a kapacitásokat” – mondja Günter Hiermaier.

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877