A MOTOROLAJOK EVOLÚCIÓJA
Az autóipar fejlődésével párhuzamosan a motorolajok is jelentős átalakuláson mentek keresztül. A korai motorolajok növényi és állati eredetű olajok voltak, majd a kőolaj alapú ásványi olajok következtek, amelyek már sokkal jobb teljesítményt nyújtottak. Az 1960-as években megjelentek a szintetikus olajok, amelyek forradalmasították a motorok kenését és védelmét.

szintetikus olajok előnyei

A szintetikus olajok mesterségesen előállított molekulákból állnak, amelyek lehetővé teszik az optimális viszkozitást és stabilitást széles hőmérsékleti tartományban. Ez számos előnyt jelent az autótulajdonosok számára:

Magasabb hőstabilitás:
A szintetikus olajok jobban ellenállnak a magas hőmérsékletnek, így hosszabb ideig megőrzik kenőképességüket.

Jobb hidegindítási teljesítmény:
Alacsony hőmérsékleten is megtartják folyékonyságukat, így könnyebb az indítás és gyorsabb az olaj áramlása.

Kevesebb lerakódás:
Tisztább motort eredményeznek, mivel kevesebb szennyeződést hagynak maguk után.

Hosszabb csereperiódusok:
A szintetikus olajok tartósabbak, így ritkábban kell őket cserélni, ami hosszú távon költséghatékonyabb.

Top Tec 6600 és Special Tec AA sorozatok

A Liqui Moly szintetikus olajok kínálatában kiemelkedő helyet foglal el a Top Tec 6600 és a Special Tec AA sorozat. Ezek az olajok kiváló teljesítményt és védelmet nyújtanak, akár extrém körülmények között is.

AJÁNLOTT TERMÉKEINK

Top Tec 6600

Ez a motorolaj különösen ajánlott modern dízelmotorokhoz, amelyek részecskeszűrővel (DPF) vannak felszerelve. Kiváló védelmet nyújt a kopás ellen, és segít csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Special Tec AA

Ideális választás benzines és hibrid motorokhoz. Kiváló tisztító hatása van, és hozzájárul a motor hosszabb élettartamához.

Látogass el webshopunkba és tekintsd meg termékeinket!

A megfelelő kenőanyaghoz pedig használd az olajválsztónkat, ami garantáltan megmutatja, melyik specifikációra van szüksége gépjárművednek.