HÍREK

Az a titok, hogy nincs titok!

A LIQUI MOLY német olaj- és adalékspecialista már évtizedek óta működik az Egyesült Államokban. Pontosan 15 éve alapították a LIQUI MOLY USA-t az egyik legelső leányvállalataként. Ma Sebastian Zelger a LIQUI MOLY USA vezérigazgatója, és elmagyarázza, miért olyan sikeres a németországi márka az Egyesült Államokban.

15 éves LIQUI MOLY USA – ez nem hangzik nagy hagyománynak.

Sebastian Zelger: A LIQUI MOLY USA 15 éve létezik jelenlegi formájában. Azonban már jóval régebb óta vagyunk a piacon. Aki már régóta ismer minket, emlékezhet rá, hogy régen itt Lubro Molynak hívtak minket, mert akkoriban az USA-ban már a Liqui Moly márkanevet vették. Ezért kellett a márkánkat eleinte más néven nevezni.

Hogyan változott a piac azóta?

Sebastian Zelger: 2016 óta vagyok a LIQUI MOLY USA vezérigazgatója. Németországban gyártott olajainkkal és adalékanyagainkkal hosszú ideig az európai import szegmensre koncentráltunk. Már több éve a hazai autókat is megcélozzuk, például teherautó sorozatunkkal, amely speciális pick-up adalékokat tartalmaz. Ezen túlmenően saját termékeinkkel és értékesítési képviselőinkkel olyan új területeken tevékenykedünk, mint a motorkerékpárok és a tengeri járművek. Ma az USA messze a legfontosabb exportpiac a LIQUI MOLY számára. Ez egy hatalmas sikertörténet, amit itt írunk. 

Ma már mindenki az online üzletről és a digitális értékesítési csatornákról beszél. Nem régimódi, hogy ennyi értékesítési képviselő van úton?

Sebastian Zelger: Éppen ellenkezőleg. Ezt azért tesszük, mert ez a legjobb módja ügyfeleink támogatásának. Nem érdekel minket az a kérdés, hogy valami elavult vagy trendi. Csupán az érdekel minket, hogy mi a leghasznosabb ügyfeleink számára. Mindannyian folyamatos „tűz alatt” vagyunk, és másodpercenként képekkel és hírekkel bombáznak bennünket. Ügyfeleink számára fontos információk könnyen elvesznek. Egy személyes találkozón sokkal nagyobb a figyelem, és azt is azonnal meg tudjuk mutatni, hogy mennyi termék működik. Nem, a munkaerőt nem helyettesíthetik az alkalmazások és az okostelefonok. Hiszen nem csak vásárlókat látogatunk és nagy vásárokon veszünk részt, hanem számos motorsport eseményen, alulról szerveződő összejövetelen és Cars & Coffee találkozón is részt veszünk. Mindez megtérül: Az elmúlt hat év alatt ötszörösére növeltük forgalmunkat.

Akkor mi ennek a sikernek a titka?

Sebastian Zelger: A titok az, hogy egyáltalán nincs titok. Csúcsminőségű termékeink vannak, helyben támogatjuk vásárlóinkat, befektetünk a márkába, saját piacnak tekintjük Észak-Amerikát, amely bizonyos területeken másképp működik, mint például a hazai piacunk, Németország. Nem rakétatudomány, hanem kemény munka.

Hol fog tartani a LIQUI MOLY USA 15 év múlva?

Sebastian Zelger: Akkor sokkal nagyobbak leszünk, mint ma. Ebben a 15 évben a járműpark jelentősen átalakul az elektromobilitás irányába. Mindazonáltal továbbra is az autóipari vegyszerek specialistája maradunk, mind a belsőégésű motorokhoz, mind az elektromos járművekhez gyártott termékekkel. Növekedni fogunk, mert piaci részesedést szerezünk a meglévő szegmensekben és új szegmenseket is hódítunk. Várom a következő 15 évet a LIQUI MOLY-val!

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877