HÍREK

Az autók folyamatos költségei néhány egyszerű eszközzel csökkenthetők. „Nemcsak az üzemanyag-fogyasztásnál, hanem a rejtett költségeknél is”, magyarázza David Kaiser, az olaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY kutatás-fejlesztési vezetője.

Minden alkalommal, amikor a motor jár, égési maradványok keletkeznek, amelyek lerakódnak az injektorokon is. Ezek megakadályozzák, hogy a finom befecskendezőfúvókák a korábbihoz hasonló finomsággal porlasszák el a benzint. Ezáltal az égés már nem megy végbe olyan hatékonyan. Ennek következménye: kisebb motorteljesítmény és nagyobb benzinfogyasztás. „Ezen kívül így egyre több égési maradvány keletkezik, amelyek rontják a helyzetet”, így David Kaiser. „Mivel kúszó folyamatról van szó, az autósok általában nem veszik észre, hogy a fogyasztás egyre nagyobb.” Minél régebbi az autó, minél nagyobb a futásteljesítmény, és minél rosszabb a benzinminőség, annál nagyobb a probléma.

A LIQUI MOLY injektortisztítója megoldást jelent. Ez egy üzemanyag-adalék, amelyet egyszerűen a benzintartályba kell önteni. Így amikor a motor jár, a tisztító hatóanyagok a benzinnel együtt eljutnak az inketorokhoz, és ott eltávolítják a káros lerakódásokat. „A motor visszakapja az eredeti fogyasztási értékeit és az eredeti teljesítményét”, mondja David Kaiser. „Ezen kívül a tiszta injektoroknak kisebb a meghibásodási kockázata. Ez jelentős költségelőny, mivel az injektorok drágák.” A LIQUI MOLY Super Diesel Adaléka hasonló adalékot kínál dízelmotorokhoz.

Ha egyébként is esedékes az olajcsere, akkor az üzemeltetési költségeket még tovább lehet csökkenteni. Ehhez az olajcsere előtt közvetlenül LIQUI MOLY Motor Cleant kell adni a régi olajhoz. Tisztító hatóanyagai feloldják a lerakódásokat és a szennyeződéseket az olajkörforgásban, és a régi olajjal együtt leengedik azokat. A friss olaj egy tiszta motorba kerül, és ott maximális teljesítményt tud nyújtani. „Az olajkörforgásban lévő lerakódások rontják a motor tömítőhatását és ezáltal hozzájárulnak a magasabb üzemanyag-fogyasztáshoz”, így David Kaiser. „Ezen kívül növelik az elkerülhető károk kockázatát.”

A motorolaj kiválasztásánál a nem megfelelő takarékosság nagyon költségessé válhat. David Kaiser: „A motorolaj manapság folyékony alkatrész, amelynek pontosan illeszkednie kell az adott motorhoz. A nem megfelelő olaj betöltése olyan, mintha nem megfelelő alkatrészt építenének be. A következmények a megnövekedett kopástól és lerakódásoktól az olajkörforgásban a kipufogógáz-utókezelő rendszerekkel kapcsolatos problémákon át a motor teljes károsodásáig terjednek.” Ezért a kicsit drágább, megfelelő és kiváló minőségű olaj megvásárlása jó befektetés. A www.liqui-moly.hu alatt elérhető olajútmutató a gépjármű típusának megadása után pontosan megmondja, milyen olajok megfelelőek az adott autó számára.

Az olajcsere után egy doboz LIQUI MOLY Cera Tec is adható a friss olajhoz. Ez egy kopásvédő adalék, amely a motort kémiai és fizikai szempontból is védi. Ezt a Cera Tec a motorban lévő súrlódás csökkentésével éri el. A kisebb súrlódás alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást is jelent. „A legfontosabb azonban az, hogy a kevesebb kopás azt is jelenti, hogy elkerülhetők a javítások, a motor pedig tartósabbá válik”, így David Kaiser.

Ezekkel a trükkökkel legalább egy kicsit csökkenthetők az üzemanyagköltségek. A még sokkal nagyobb takarékossági hatás azonban valahol máshol található, mondja David Kaiser: „Sehol sem lehet annyi pénzt megtakarítani, mint azoknál a javításoknál, amelyeket sikerült elkerülni, valamint az autó meghosszabbodott élettartamánál.”

LIQUI MOLY Cera Tec

Teljes termékkínálatunkat megtalálja webshopunkban az ikonra kattintva:

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877