HÍREK

Az MoS2 egy szuper találmány?
A kenőanyag vékony rétege szilárdan megtapad a fém felületeken, a köztes rész elemi lemezkéi azonban szinte súrlódásmentesen könnyedén elmozdulnak egymáson.

Az MoS2 kémiailag semleges, így nem befolyásolja az olaj alaptulajdonságait. A 0,002 mm-nyi MoS2-lemezkék minden kenendő helyre eljutnak. A kialakult kenőfilm réteg úgy a termikus, mint a tartós dinamikus terheléseknek stabilan ellenáll. A finom felületi meg- munkálással elkészített alkatrészek felületérõl – elektronmikroszkóppal ké- szített képen jól látható, hogy annak hegyeit és völgyeit jól kiegyenlíti.

A súrlódás miatt kevesebb hő fejlődik. Kiváló szükségfutási tulajdonságával csökkenti a kopást, ha a kenőolajellátás kis időre kimarad. A kialakult molibdén-diszulfid réteg miatt a vegyes súrlódás esetén nem fém a fémen fog elmozdulni. A MoS2 hatására csökken a motor belsõ súrlódása, az üzemeltetése takarékosabb lesz, élettartama pedig megnő. Véd a korrózió ellen is, mert a MoS2 – réteg hosszabb állásidő alatt a felületen maradva megakadályozza az oxidációt

Mely Liqui Moly termékekben találkozhatunk az MoS2-vel?

Felsorolunk párat a teljesség igénye nélkül:

A molibdén-diszulfidról további hasznos információkat tudásbázisunkban olvashat:

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877