HÍREK

Automataváltó szerviz a Gear Tronic III. készülékkel

Az automatikus sebességváltó olajcseréje néhány éve még körülményes és bonyolult volt. A német olaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY a Gear Tronic-kal lehetővé tette a műhelyek számára a bolygóműves váltók, CVT-k és DSG-k teljesen automatikus olajcseréjét. A készülék legújabb generációja, a Gear Tronic III ezeket a munkálatokat még egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi.

Az automata váltós járművek aránya világszerte növekszik. Még azokban az országokban is csökken a kézi váltó aránya, ahol nagyon elterjedt volt. A sebességváltó-koncepció elterjedésével növekszik annak szervizigénye is. A német ADAC autóklub szakértői 100 000 kilométerenként olajcserét javasolnak, beleértve az olajöblítést is. „Pontosan ehhez fejlesztettük ki és optimalizáljuk folyamatosan a Gear Tronic koncepciót a műhelyek számára”, mondja David Kaiser. Ő vezeti a LIQUI MOLY kutatás-fejlesztési területét.

Az új Gear Tronic III készülék számos fejlesztést tartalmaz az elődjéhez képest: A robusztus, 7 colos, színes érintőképernyő optimalizált megjelenítéssel nagyobb áttekinthetőséget biztosít. Itt jelennek meg a munkautasítások is, beleértve a megfelelő adaptereket és a gyakorlati képeket a gépjármű-csatlakozásokról. David Kaiser: „A teljes járműadatbázis több mint 2000 járműmodellel és minden információval a készüléken található. Nincs szükség további adathordozókra és más rendszerekbe történő bejelentkezésre.” Ez leegyszerűsíti és felgyorsítja a munkát.

A hálózati kapcsolat máshol is adunak számít: A szervizadatok WLAN-on keresztül közvetlenül elküldhetők a nyomtatóra vagy a szerviz e-mail címére. A rendszeres és ingyenes frissítések is automatikusan telepítésre kerülnek a jövőben az interneten keresztül.

Nem csak az adatáramlás került optimalizálásra, hanem a kenőanyagoké is: A csepegtetőtálca térfogata 4,6 literre bővült, a lefolyó pedig szélesebbé vált.

A harmadik generáció színében is jelentősen különbözik a másodiktól. A szürke szín feketére változott. „Ez könnyebben kezelhető”, mondja David Kaiser. „Ezen felül a profi felhasználók számára készült Pro-Line termékcsaládunk is fekete színű. Így az új készülék ideálisan illeszkedik a képbe.”

A LIQUI MOLY 2015-ben mutatta be a Gear Tronic-ot. Három évvel később következett a második készülékváltozat – mindkettő igazi kasszasiker. Világszerte több ezer berendezést használnak. „Ez nem meglepő, hiszen a szervizek ezzel az automatikus sebességváltók olajcseréjével bővíthetik szolgáltatásaikat”, mondja a LIQUI MOLY fejlesztési vezetője.

„A beszerzés gyorsan megtérül”, így David Kaiser. „A motorolajcseréhez hasonlóan a sebességváltó-folyadék cseréje is fontos. Ellenkező esetben a kényelmetlen váltás mellett a kopás növekedése is fenyeget. Ha nem cserélik ki időben, akkor az olajban lévő szennyeződés és fémtörmelék költséges mechanikai károkat okozhat a mechatronikában és a hajtóműben.”

Lássuk hogy működik ez a gyakorlatban:

liqui moly szerviz

Siófoki szervizünkben saját gépjárművén is tesztelheti a Liqui Moly termékek minőségét. Műhelyünkben kizárólag Liqui Moly termékekkel dolgozunk, és kimagasló szakértelemmel állunk rendelkezésére.

liqui moly webshop

Oldalunkon ismertetett termékeink bármelyikét meg is vásárolhatja tőlünk webáruházunkban.

kapcsolat

Hívjon bennünket

(84) 519-219

(30) 351-7877